Много често проблемите със съня са предпоставка за избор на нов матрак. Важно е да кажем, че препоръката ни е да потърсите комфорт за себе си и близките си преди да имате сериозни проблеми съня си. Създадохме това ръководство, за да Ви улесним в процеса на взимане на решение. Кои са важните фактори, с които да съобразите избора си?

1. На колко години е матракът, който използвате в момента?

Възрастта на Вашия матрак играе голяма роля по отношение на избора на нов. Като общо правило, ако матракът Ви е използван повече от 8 години, вероятно е време да обмислите неговата подмяна с нов. Това правило обаче има своите изключения и не важи за всички матраци. Определено има достатъчно модели, които са в състояние да осигурят същото качество както в началото и след 8 години, но те са обект на по-голяма първоначална инвестиция.

Най-добрият начин да изберете е като обърнете внимание на себе си и на това как се чувствате след сън.

Ако сте неспокойни, събуждате се с болка, не спите дълго и качествено през нощта или просто не се чувствате добре отпочинали, може да е време да помислите за подмяна на матрака си.

2. Какъв тип матрак ми трябва?

Видът на матрака, от който се нуждае всеки човек, зависи... най-вече от личните предпочитания. При толкова много възможни варианти на типове матраци, често пъти изборът е труден. Не се притеснявайте, описахме най-често срещаните видове матраци, за да се опитаме да направим избора Ви по-лесен.

Мемори пяна

Точно както звучи, тези матраци са направени от мемори пяна. Матраците с мемори пяна предлагат чудесното обгръщане на тялото и отлично разпределяне на тежестта му по целия матрак. В миналото имаха лоша репутация заради спарването, което причиняваха. Това вече е превъзмогнато благодарение на новите технологии и модерните мемори пяни са проектирани и създадени с превъзходни охлаждащи свойства, за създаване на комфорт, който е бил немислим в миналото.

Матраците с мемори пяна са най-доброто решение за хора, които се нуждаят от стабилна упора и облекчаване на напрежението при проблеми в ставите и мускулите.

Към втора част >>