Продължаваме темата от миналия път, за да Ви помогнем по-лесно да се насочите при избора на подходящ за Вас матрак. Както и по-напред споменахме, това е въпрос на личен избор, но ако сте достатъчно информирани, можете да направите избора си по-лесно.

2. Какъв тип матрак ми трябва (продължение)?

Латексови матраци

Направени изцяло от латекова пяна, този тип матраци са известни със своите дишащи, охлаждащи свойства и комфорт. Такъв тип матраци са подходящи за хора, които търсят по-твърда основа и отлична вентилация. Ако искате да разчитате на комфортен матрак по-дълго от 8-те години, за които говорихме в предната статия, изберете латексов матрак. Важно е да направим уточнение, че качественото изпълнение на тези матраци е от естествен латекс, който е антибактериален и хипоалергичен.

След като са толкова добри, защо всички не избират само тях? За съжаление матраците направени от латекс с по-висока цена.

Съществуват варианти и с изкуствен (синтетичен) латекс, но неговите качества са значително по-лоши от тези на естествения. Това разбира се се отразява и на цената. Като балансирана опция на пазара се предлагат варианти на матраци, в които е комбиниран естествен и изкуствен латекс. Ако имате чувствителен към миризми нос, латексовите матраци са Вашият избор.

Пружинни матраци

Може би все още един от най-популярните и широко използвани видове матраци. Имат няколко реда пружини във вътрешността си, които осигуряват опората на тялото. Колкото е по-голям броят на пружините, толкова по-добър комфорт и поддръжка за тялото осигурява матракът. Подходящ за всички, които търсят традиционното усещане на класическия матрак.

Топ матрак

Топ матраците предлагат слой от мек материал, който да бъде положен върху съществуващ друг тип матрак за постигане на допълнителен комфорт. Препоръчва се промяна на твърдостта на съществуващ матрак, както и за добавяне на ефект "мемори пяна". Според нашите наблюдения, често се избира от клиенти, за удължаване на живота на по-стар матрак, преди закупуване на нов по-качествен матрак.

<< Към първа част | Към трета част >>