Продължаваме темата за избора на матрак като една от темите, които вълнуват голям кръг от хора.

2. Какъв тип матрак ми трябва (продължение)?

Хибридни

Този тип матраци предлагат комбинация от няколко вида материал и обикновено са направени с идеята да компенсират недостатъците на един материал за сметка на друг. Например, комбинацията от латекс с мемори пяна осигурява по-добро прожиниране, вентилация, като в същото време, благодарение на мемори пяната, облекчава напрежението в тялото чрез по-добра поддръжка и разпределение на тежестта на тялото. Подходящи за хората, които търсят определен баланс при избора на матрак.

Регулируеми матраци

Както подсказва името, те предлагат възможност за промяна на позицията за спане, обикновено чрез промяна на наклона на гърба и краката. Съществуват такива с възможност за масаж чрез определени вибрации и нагряване. Препоръчват се при наличие на специфични нужди, които могат да бъдат определени от медицинско състояние, за по-възрастни хора, такива с хронична болка в гърба или кръста, хъркане и други.

3. Какъв е Вашият бюджет?

В предните редове разгледахме възможните варианти за типове матраци, които можем да изберем. Въпреките големия избор, който ни предлага пазарът, голяма част от избора ни е свързан с бюджета, с който разполагаме. Индустрията предлага огромни възможности и поставя всички производители и търговци в изключително конкурентни условия, което пък се отразява благоприятно върху цените на матраците. За разлика от близкото минало, в наши дни за съвсем разумна цена може да получите страхотен матрак. И внимание! Определете добре какво точно търсите за Вашето усещане, защото съществува реалната възможност да похарчите повече пари за матрак, който да не е подходящ за Вас и почивката Ви да не бъде пълноценна.

<< Към втора част | Към четвърта част >>