Един от въпросите, които клиентите ни задават често е “колко е твърд този матрак”? Въпреки голямото ни желание да сме максимално точни в отговора си, можем да кажем, че това е най-трудният въпрос.

Усещането за твърдост зависи до голяма степен от Вашата дефиниция за мек или твърд матрак. Подобна оценка е силно субективна и в нейното определяне голяма роля играят фактори като спецификите на вашето тяло, тегло, височина и др.

Много често поддръжката, която осигурява матракът, се бърка с неговата твърдост. Добрата поддръжка или опора означава, че матракът Ви държи анатомично правилна форма на гръбнака и врата и разпределя теглото без да създава точки на натиск. Ако усещате такива точки на натиск, има голяма вероятност този матрак да не е подходящ за вас и почивката ви да не е пълноценна.

Оптималното ниво на твърдост върви ръка за ръка с личното усещане за комфорт на всеки един от нас, а основната Ви позиция за сън също играя основна роля при избора на твърдост на матрака, но тази тема ще Ви представим в отделна публикация.